Ledare är en som leder oavsett om det är till gott eller ont. Det är därför lika viktigt att leda en naturlig ledare till det som är bra och gott som en sämre ledare som har bra saker omkring sig men ingen lyssnar eller följer att hitta sättet att få andra att vilja följa. 

Generellt så gäller det att leda den enda personen vi har kontroll över och det är oss själva. När vi kan lita på oss själva och vet med oss att vi har kontroll över oss, då följer andra.  Det är en naturlig sak som händer när vi lär oss om oss själva och börjar ta ställning för att rätta till det vi inte är så bra på eller ta fram de sidor i oss själva som andra kan ha nytta av. 

Därför är alltid det första steget i personlig utveckling; Lär känna dig själv!

Andra människor är som du. I större eller mindre doser finns vi i andra och andra i oss. 

Andra viktiga steget är; Ingenting i hast!

Mastermind är en väl fungerande form som gör att vi människor kan använda principer som har fungerat för miljoner människor innan oss. Det är därför klokt att gå med en mastermind en tid och sen utvärdera resultatet. 

De flesta går till Universitet och yrkesskolor för att lära sig ett yrke eller kunskap. Vad det gäller personlig utveckling går vi oftast till våra grannar och familj. Vi måste vakna och se saker som de är. Den människan du har framför dig kan lära dig fram till det de lever i. Det är samma för alla människor. Du bör därför hitta ledare som kan mer än vad du kan. De som går eller har gått vägen för att du ska få snabbare resultat. 

Här är några duktiga ledare, 

En av våra främsta mentorer vad det gäller ledarskap är kanske John Maxwell. 

Vi tycker det är bra att dela med oss av det som är bra. Därför lägger vi en ljudbok här som du kan lyssna på. Vi använder oftast en bok som gör att vår nivå av medvetande höjs för att på det sättet få ut så mycket som möjligt av våra mastermind träffar. Tryck HÄR för boken

Social entreprenör Tony Robbins, levande legend inom utveckling. 

Robert Kiyosaki, nytänkare och expert på passiv inkomst

Napoleon Hill, legendarisk inom personlig utveckling, grundare av Mastermind principen

Många fler. Läs biografier om Edison, Tesla alla som har lämnat enorma saker efter sig. Hur tänkte de? / Hannika, Kul&Reko